ישנם שני סוגים של הגדרות נחוצות בבואנו לבנות בוט:
בנוסף על הגדרות אלו יש לנו אפשרות להגדיר הגדרות מתקדמות במידה ואנו מעוניינים בהן:
5. כתובת Callback להזרמת המידע על הלידים שמתקבלים אל קישור של כתובת אינטרנט חיצונית, אליו ניגש על מנת למשוך את הלידים ולעבד את המידע.
6. אורך הסשן בדקות – פרק הזמן שאנו מאפשרים לבוט להמתין לקבלת מענה מבן השיח שלו לפני שהוא מחשיב את השיחה כהסתיימה, סוגר את הסשן ושולח לנו את פרטי הליד. ברירת המחדל היא אפשור המתנה של 15 דקות, אך ניתן כאמור לשנות זאת בעדכון ההגדרה במסך הגדרות הבוט.
בסיום ההגדרות האמורות נלחץ על כפתור הבא בתחתית מסך ההגדרות על מנת שאלו יישמרו לנו.
בשלב השני של בניית הבוט נידרש להגדיר מקבץ נוסף של הגדרות, הפעם בזיקה לתבנית התסריט בה בחרנו.
מדובר במספר שדות (המשתנים מתבנית לתבנית) אשר מיועדים לקלוט מידע אודות בית העסק שבשמו הבוט מדבר, על מנת לשתול את המידע הזה בתסריט הבוט שאנו בונים ולחסוך מאיתנו עבודת עריכה בהמשך. בעזרת זאת האשף מוביל אותנו למסך העריכה כאשר התסריט בו כבר מותאם אישית לצרכים שלנו. כמובן שבמסך העריכה נתן לערוך את הטקסטים ולשנותם ככל שאנו רוצים.
גם כאן בסיום הכנסת ההגדרות יש ללחוץ על כפתור הבא בתחתית המסך על מנת להתקדם באשף הרכבת הבוט.
מנהלת מוצרים ושרותים בחברת InforUMobile. מתמחית באפיון ותכנון מוצרים, ניהול פרוייקטים והובלת תהליכים חוצי-ארגון. מעבירה ימי עיון וסדנאות בנושא כלי שיווק דיגיטליים לעסקים וכותבת תכנים. בוגרת האוניברסיטה העברית בתואר Executive MBA מגמת ניהול אינטגרטיבי. בוגרת אוניברסיטת תל אביב בתארים MA בסוציולוגיה ארגונית ו- BA בפסיכולוגיה וסוציולוגיה.